Sinds een paar maanden gebruik ik een ‘Hyper key’ op m’n Mac. Dit is geen nieuwe hardwaretoets maar het misbruiken van één enkele toets om tegelijk SHIFT-CTRL-ALT-CMD in te drukken. Ik gebruik er de CAPSLOCK voor want die zit toch altijd in de weg. Hiermee kun je dan zelf weer shortcuts instellen op OS niveau of bijvoorbeeld in Keyboard Maestro. Het helpt heel erg bij wat automatisering van je werk op je Mac. En dit is een goede leidraad om te volgen als je iets wil automatiseren. Mocht je dit helemaal geweldig vinden (net als ik) dan kun je je ook prima abonneren op de Automators podcast op het Relay.fm podcastnetwerk. En check vooral ook even ‘10 Mac Tricks You’ve Probably Never Heard of!’ want daarin wordt uitgelegd hoe je zelf app-specifieke shortcuts maakt.

Geïntrigeerd heb ik zitten kijken naar een drietal mensen die in een Cessna de atlantische oceaan oversteken. Dat is gevaarlijker dan je denkt, wat een tocht! Het heet ‘ferry flying’ en is een van de meest gevaarlijke beroepen ter wereld. Waar ferry flyers goed in zijn is een klein vliegtuig aan de andere kant van de wereld bezorgen. En daar is meestal, tussen twee vliegvelden in, maar net genoeg brandstof voor beschikbaar. Helemaal als je van Amerika naar Europa moet. Hier zie je aan wat voor een route je dan moet denken.

Zoals je misschien wel hebt gemerkt (zeker in de vorige nieuwsbrief) kan ik erg genieten van de Marvelfilms. Meer mensen kunnen dat én kunnen ook prima verwoorden wat er zo goed is aan de films. Een paar voorbeelden van uitstekende uitleg over waarom de Marvelfilms goed in elkaar zitten.

Binnen deze context ook erg interessant: hoe The Matrix eigenlijk een superheldenfilm ten voeten uit is.

Ook goed om nog even te bekijken