Brian Acton, co-founder van WhatsApp, kreeg vorig jaar gewetensbezwaren en liep weg bij Facebook. Beetje laat misschien maar toch een prima beslissing lijkt me. Forbes heeft een exclusief verhaal over hoe het zover heeft kunnen komen. Saillant detail is dat hij 850 miljoen dollar liet liggen.

Under pressure from Mark Zuckerberg and Sheryl Sandberg to monetize WhatsApp, he pushed back as Facebook questioned the encryption he’d helped build and laid the groundwork to show targeted ads and facilitate commercial messaging. Acton also walked away from Facebook a year before his final tranche of stock grants vested. “It was like, okay, well, you want to do these things I don’t want to do,” Acton says. “It’s better if I get out of your way. And I did.” It was perhaps the most expensive moral stand in history. Acton took a screenshot of the stock price on his way out the door—the decision cost him $850 million.

Nog zo’n gezellig bedrijf: Google. Ze laten je niet meer je thuisadres opslaan in Google Maps zonder dat ze ook toestemming van je willen hebben om je te volgen in alle Googlediensten. Ik kijk er niet van op dat Google dit doet, ze worden echter wel steeds brutaler. Nog een voorbeeld: als je in de laatste versie van Chrome ergens inlogt bij een Googledienst logt de browser óók in op dat account. Zo kan Chrome alles zien wat je doet én doorsturen naar Google. Evil. Ze doen er echt alles aan om alles over je te weten te komen.

Er komt een nieuwe DC film aan en dat is niet perse iets om heel hoopvol over te zijn (check die ratings maar eens). Tóch heeft deze film nu al een streepje voor: Joaquin Phoenix gaat The Joker spelen in de gelijknamige film. Nu was Heath Ledger natuurlijk enorm indrukwekkend als de Joker in The Dark Knight en misschien niet te overtreffen maar als er iemand overtuigend een karakter neer kan zetten is het Joaquin Phoenix. Emergency Awesome geeft een stukje uitleg bij dit nieuws en zet wat historische jokers op een rij.

Er is altijd nog meer