De megarijken zijn niet bezig met het beter maken van de samenleving maar met het voorkomen van persoonlijke problemen als de samenleving uiteen valt. Dit schrijft Douglas Rushkoff die eens op uitnodiging van een aantal miljardairs hierover met ze praatte op een besloten bijeenkomst. Het artikel kun je ook luisteren in deze aflevering van Medium Playback waarin Rushkoff zelf zijn artikel voorleest en nabespreekt.

Sowieso wel een tip om je te abonneren op de Medium Playback podcast. In de podcast komt geregeld wat interessants voorbij, zoals ook dit artikel van Mike Monteiro over de verantwoordelijkheid van designers. En ik hoop ook dat Wietse en ik weer wat interessants hebben weten te produceren in deze nieuwste aflevering van de Appels en Peren Show: 160. Steek het in de Deep Learning typemachine all you can eat.

Muse weet ook keer op keer wat interessants te produceren. In 2009 werden ze een keer gevraagd om te playbacken tijdens een optreden voor de Italiaanse televisie. Daar hadden ze geen zin in maar de contracten waren al getekend. Dus wisselden de drummer en de zanger van plaats zonder dat het tv-programma dat zelf door had. Het werd een heel vreemd optreden.

Ondertussen is het 2018 en hebben ze weer een heel lekker nummer gemaakt met Pressure. Een paar van mijn favoriete nummers die niet als single zijn verschenen (Spotify links):

Nog meer tapbaar spul voor bijvoorbeeld in je weekend