In No More “Struggle Porn”, geschreven door Nat Eliason, wordt nogal openlijk Gary Vaynerchuk aangevallen voor zijn verering van ploeteren en worstelen met jezelf, je business en je omgeving. Struggle porn is misschien een wat ongelukkig gekozen term (en het alleen maar uitlichten van Gary is misschien ook wat ongelukkig) maar het zet wel een hokje om het vereren van ploeteren om succes te behalen.

De mensen van Basecamp hebben ook eens een goed stuk geschreven over het met opzet zoeken naar mislukkingen:

What did you learn? You learned what didn’t work. Now you won’t make the same mistake twice, but you’re just as likely to make a different mistake next time. You might know what won’t work, but you still don’t know what will work.

🍏

In aflevering 161 van de Appels en Peren Show hebben Wietse en ik het onder andere over single purpose devices die onze levens binnendringen en we vragen ons af op welk moment de robotisering van de samenleving ons allemaal te veel wordt. Voor deze robot heb je overigens niets te vrezen: De Anki Vector. Je kan er een potje Black Jack mee spelen, hij kan foto’s van je nemen en vragen beantwoorden maar het leukste is toch wel dat hij echt een persoonlijkheid heeft. Een robotje als huisdier komt steeds dichterbij.

🏢

Deze week ben ik naar Lego World in de Jaarbeurs geweest en dat was fantastisch (wat een toffe dingen kunnen mensen toch maken van Lego) en heftig (wát een hoop kinderen en ouders op een hoop) tegelijk. Als je wilt weten hoe de minifiguurtjes van Lego worden gemaakt dan kun je dat fijn lezen in deze uitlegpost van Bouwsteentjes.info. En dit jaar beleefde de minifig zijn 40ste verjaardag. Als je eens wilt zien wat voor een gedetailleerde dingen mensen kunnen maken bekijk dan eens dit monumentale Jugendstil-gebouw uit Amsterdam (Astoria) nagemaakt in Lego. Hier zie je hoe Astoria er in het echt uitziet. Wil je meer van dit soort dingen zien? Volg dan gewoon de #lego tag op Instagram, echt de moeite waard.

🔗