Deze week schreef ik direct na het Apple event mijn gedachte op over de nieuwe iPad want ik denk dat steeds meer mensen gaan inzien wat Apple zelf al jaren roept: de iPad is echt een prima computer. Hier vind je nog meer fijne artikelen en videos over de nieuwe Apple spulletjes:

🎻

How Michael Jackson Made A Song is een mini geschiedenisles over Michael Jackson en ook nog een muzikale ontleding van Het nummer Don’t Stop Till You Get Enough. En waar ik ook met fascinatie naar heb zitten kijken is Yo-Yo Ma die Bach speelt voor NPR’s Tiny Desk Concert serie. Wat hier niks mee te maken heeft maar wat ik wel vandaag leerde is dat de greenland shark wel 500 jaar oud kan worden en walvissen kunnen prima 200 jaar worden.

🎲

In deze 3 lessons on decision-making from poker champion Liv Boeree leer je dat je niet altijd je onderbuik kunt vertrouwen en dat je beter “82% kans dat ik je zie vanavond” kan roepen in plaats van “waarschijnlijk zie ik je vanavond”. Fijne tips met een nuchtere wetenschappelijke insteek. Nog zoiets waar je fijn wetenschappelijk op kunt insteken: Bereken de kans op leven in het universum met The Drake Equation.

🔗