Deze aflevering van de Rudi & Freddie Show gaat van bullshit jobs naar de irrationaliteit van mensen. En je leert wat nudgemensen zijn, altijd handig om te weten. Zelf ben ik bezig met een nieuwe podcast maar daarover binnenkort meer. Het gaat Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar? heten en het gaat over hoe professionals dingen gedaan krijgen. Stay tuned.

Met De Appels en Peren Show probeerde we de (voor ons) nieuwe tool Zencastr uit om de podcast op te nemen en mogelijk wat minder arbeid in de postproductie te stoppen. Het was te mooi om waar te zijn. De podcast klinkt niet verschrikkelijk en inhoudelijk was het gewoon een prima aflevering maar de kwaliteit was het gewoon nét niet. Jammer, maar volgende keer toch weer wat meer handwerk erin stoppen. Luister en oordeel zelf (want nogmaals, prima aflevering verder): 162. A12X zeker Compuserve intranet Wafers Mosh.

📈

Maciej Ceglowski is naast founder van Pinboard ook nog eens een hele interessante spreker. De presentatie Web Design - The First 100 Years laat zijn gedachten zien over de valse verwachting die we hebben bij exponentiële groei. Dit doet hij in eerste instantie aan de hand van de (afgevlakte) innovatie binnen de luchtvaartindustrie maar al snel heeft hij het over Silicon Valley en al haar gekkigheid. Het is misschien niet het meest positieve toekomstbeeld maar wel een heel realistische. Wat ook realistisch lijkt: de maag schijnt een direct lijntje met de hersenen te hebben.

🎭

The Mind is een uniek kaartspel van 100 genummerde kaarten waarbij de kaarten door de groep spelers op volgorde gespeeld moeten worden zodat je samen naar het volgende level gaat. En dat is minder eenvoudig dan je denk want je mag niet communiceren over je kaarten met je medespelers. Om een indruk van het spel te krijgen kun je deze game-nerds The Mind zien spelen. Ik heb het spel gekocht en al een flink aantal keer gespeeld en het is echt magisch. Na een paar ronden gaan alle deelnemers automatisch beter spelen en elkaar steeds beter aanvoelen. Fijn spel voor de komende donkere maanden.

🔗