Hi, Reinier hier,

De opzet van de nieuwsbrief gaat langzaam veranderen en zal meer leuks bevatten. Je gaat het vanzelf merken, het is een doorlopend experiment natuurlijk.

😼

Bellingcat is een groep mensen enkel verbonden via internet die misstanden op wereldniveau factchecken en ze vaak zelfs oplossen. De VPRO heeft een documentaire waarin heel goed naar voren komt hoe dit soort burgerjournalistiek werkt en hoe je met beperkte middelen en gezond verstand enorm veel onderzoek kunt doen. Bellingcat heeft feiten boven tafel gekregen over MH17, de onthoofding van James Foley en diverse bombardementen in Syrië. In de docu leer je ook waarom de groep Bellingcat heet. Geniale naam.

📉

Er zijn ruim 350.000 zelfstandige ondernemers met ernstige financiële problemen. Een van deze ondernemers (en totaal niet representatief maar wel een interessant geval) is Serge. Hij lijkt verslaafd aan ondernemen en wil graag startupje spelen. Dit soort gevallen moeten eens goed in de spiegel kijken en de basics in hun leven eerst maar eens op orde krijgen. Ook iemand die eens nodig in de spiegel moet kijken: Mark Zuckerberg.

🍏

Ik heb de nieuwe iPad nu een tijdje en wát een mooi ding is dat. Het heeft me de motivatie gegeven om echt eens serieus tijd te stoppen in tekenen. Zeker toen ik de video Reasons Why You Should Start Drawing zag was ik om. Op mijn Instagram zie je wat voorbeelden van wat ik tot nu toe heb gemaakt. Overigens kun je prima een video editen op de iPad. Wat nou ‘consumptie-apparaat’? Met een beetje hulp consumeert een iPad tegenwoordig zelfs een hele Mac Mini.

Niet alles is pais en vree in Applewereld: Het probleem met 3D Touch op een iPhone is dat de dingen die ermee kunnen niet makkelijk ontdekt kunnen worden. Ik hoor weleens geluiden van mensen dat het dan maar weg moet maar dat zou ik zelf geen fijne oplossing vinden. Ik gebruik 3D Touch namelijk best vaak. Het is misschien een beter plan als Apple de ontdekbaarheid van 3D Touch verhoogt en dat dat kan laat Eliz Kılıç hier zien.

En over Apple gesproken: check deze prachtige reclame voor Apple en creatief zijn in het algemeen. Er is ook een erg mooie Making Of van waarin ik pas doorkreeg dat de reclame maar deels digitaal geanimeerd is.

Instagram van de week

Instagram van de week van @kerbyrosanes

Bron: @kerbyrosanes

Oproepje

Ik wil mensen die professioneel met hun computer bezig zijn (dus wie eigenlijk niet tegenwoordig?) een platform bieden en drie tools die ze graag gebruiken laten aanbevelen in de 82% nieuwsbrief. Dit kunnen apps, webdiensten of gadgets zijn die je dagelijks gebruikt of onmisbaar zijn in je werk. Wil je een plekje krijgen in de 82% nieuwsbrief? Stuur me je 3 favoriete dingen en ik zet het graag in een van de volgende nieuwsbrieven.

OH op Twitter

In 2017 I decided to do a few jobs for BTC/ETC. Pretty wise investment because I can now spend it on a Steam gift card and three Snickers®. 🤣

@Larkef, 12:31 - 21 nov. 2018

Backlog