Hi, Reinier hier,

Deze week schreef ik over de Broken Earth trilogie. De drie boeken heb ik dit jaar achter elkaar gelezen en ze hebben me positief verrast, fantastisch om te lezen. En wat ik me deze week pas echt besefte: de maan staat op het zuidelijk halfrond precies andersom dan op het noordelijk halfrond. Misschien had ik hier nog nooit over nagedacht omdat ik nog nooit ten zuiden van de evenaar ben geweest 🤷‍♂️.

📚

Dit jaar las ik voor het grootste gedeelte boeken van vrouwelijke auteurs. Ik ben hier specifiek naar op zoek gegaan want ik merkte dat mijn onbewuste voorkeur voornamelijk uitging naar mannelijke auteurs. En ik kan zeggen dat ik het een geslaagd experiment vind. Het waren een heel ander soort boeken dan ik gewend was en ik ga dit door proberen te trekken naar het nieuwe jaar. Naast de Broken Earth trilogie las ik deze boeken van vrouwelijke auteurs:

🍎🍐

De supermarkt weet me vaak te verbazen. Teun van de Keuken doet daar met deze video nog een schep bovenop en ik kan nu niet meer normaal door een supermarkt lopen. Over Appels en Peren gesproken: er staat een nieuwe aflevering van deze fantastische podcast online waarin ik een stukje vertel over mijn nieuwe plannen voor een nieuwe podcast. Seizoen 1 van de Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar podcast gaat over het boek Grip van Rick Pastoor en zal half januari uitkomen.

Ik heb mijn Patreon omgegooid zodat het gericht is op deze nieuwe podcast. Wil je me steunen in het maken ervan en ook extra’s ontvangen? Dan kun je op mijn Patreon lezen over hoe dat allemaal werkt.

De drie tools van Hay Kranen

Ik ben creative coder en maak digitale dingen in het grijze gebied tussen kunst, techniek en verhalen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Hay: de Circulaire.

Wunderlist

Wunderlist is een todo / lijstjes-app, en ik gebruik het voor alles wat zich in lijstjes laat stoppen: boodschappen, rare ideeën en linkjes voor De Circulaire (mijn nieuwsbrief). Werkt zowel als app als op het web. Ik kan niet zonder.

Spectacle

Een gratis Mac-appje die maar één ding doet: met toetscombinaties snel schermen verplaatsen. Wil je én je browser én je mail naast elkaar? Twee shortcuts en je bent klaar.

Paper Mate InkJoy 100ST

Ik maak digitale dingen, maar mijn aantekeningen maak ik vaak nog gewoon ouderwets in een schriftje. Een goeie pen is dan onontbeerlijk. En deze simpele balpennen zijn superfijn om mee te schrijven. Doen het altijd en schrijven heerlijk soepel.

Ook je drie tools delen?

Wil je ook je drie tools delen die je werk leuker, efficiënter of bijvoorbeeld indrukwekkender maken? Geef ze dan hier door en voor je het weet sta je in de 82% nieuwsbrief.

Zeker even luisteren

Oproepjes

Oproepjes zijn betaalde advertenties waardoor de schoorsteen blijft roken op het 82% hoofdkantoor. Gebruik ze om je product of dienst te promoten of als je iets ander wilt laten weten aan de intelligente en geïnteresseerde lezers van de 82% nieuwsbrief. Plaats hier je oproepje.

  • Frozen Rockets Academy heeft voor 2019 weer fantastische workshops voor ontwerpers op het programma staan. We hebben bijvoorbeeld experts in het ontwerpen voor een internationaal publiek en het ontwerpen voor machine learning en artificial intelligence uitgenodigd. Lezers van de nieuwsbrief krijgen met de kortingscode ‘82procent’ 10% korting.

  • Kijk, dit is een boek over het zoeken, vinden en boeken van goedkope vliegtickets en het heet Thuisblijven is duurder.

  • Heb je kinderen en zoek je een oppas? Kijk dan eens op het handige platform www.oppassen.nl

  • Stichting podcastnetwerk stelt zich als doel het bevorderen van de podcast als medium in het algemeen en het ondersteunen van podcastmakers in het specifiek. Draag jij podcasts ook een warm hart toe? Doneer dan nu aan Stichting Podcastnetwerk!

OH Op Twitter

A QA engineer walks into a bar. Orders a beer. Orders 0 beers. Orders 99999999999 beers. Orders a lizard. Orders -1 beers. Orders a ueicbksjdhd. First real customer walks in and asks where the bathroom is. The bar bursts into flames, killing everyone.

Brenan Keller 22:21 - 30 nov. 2018

Voor de rest van je weekend