Hi, Reinier hier,

Deze week zit ik met Rick Pastoor om de eerste helft van seizoen 1 van ‘Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar?’ op te nemen en daar heb ik #zinin. Wil je de aflevering over het maken van een jaarplan alvast dit jaar horen? Pre-order dan zijn boek Grip of word Patreon van de podcast. Wat je nu al kunt doen is je abonneren op de podcastfeed: Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar? Op iTunes of zoek de podcast op in je favoriete podcast app.

📚

Het blijkt een trend te zijn om non-fictie boeken te herschrijven voor een veel jonger publiek. Mooie trend, ook voor volwassenen die ‘lezen maar niks vinden’. Het is sowieso een raar iets, ons geschreven woord. Vooral als je het letterlijk probeert uit te spreken met een 100% consistentie. En hoe je Fundalert uitspreekt zonder over je tong te struikelen is me ook een raadsel maar een vette dienst is het wel: krijg sneller dan het saaie mailtje van Funda te zien, via een pushbericht, of een huis dat binnen je zoekfilters valt beschikbaar komt. Fundalert dus.

👨‍💻

There’s a temptation for fast-growing companies to build their engineering team as quickly as possible. However, there are risks with rapid growth that include creating silos, diminishing user impact per engineer over time, and limiting ability to change how you work quickly to respond to changing user needs.

Stripe deelt een aardig inzicht in hoe zij omgaan met het opschalen van hun development team. En ook een goed advies, maar dan voor een enkele developer: praat eens tegen je rubber eendje. Dit werkt niet alleen voor developers maar ook voor andersoortige mensen werkt een beetje external self-talk helemaal niet verkeerd.

🛳

Laurie Penny zat vier dagen ‘opgesloten’ op een cruiseschip met allemaal cryptopeeps (cryptocreeps?). John McAfee was er ook:

John McAfee has never been convicted of rape and murder, but—crucially—not in the same way that you or I have never been convicted of rape or murder.

En op iOS zitten we opgesloten in het huidige niet consistente undo-systeem. Apple wil graag dat alle apps ‘shake to undo’ gebruiken maar app developers zien dat (terecht) niet zitten waardoor er een wildgroei van undo-implementaties te vinden is. In teken-apps is ondertussen de ‘two finger tap’ gelukkig al aardig ingeburgerd en raak ik in verwarring als dat niet kan in een teken-app.

De drie tools van Patrick Loonstra

Als designer zie ik overal verbeteringen in. Ik ben erg graag buiten, met een rugzak op en een camera in de hand. En ik ben graag onderweg. Bij voorkeur naar bestemmingen waar ik nog niet eerder was.

Meer over Patrick op Twitter @patrickloonstra.

🔸 Notion

Een dienst voor notities. Alles kan: aantekeningen, plannen, to-do-lists en gewoon schrijven. Het is voor mijn dagelijks werk de vervanger van Evernote die log en ouderwets aan het worden is.

🔸 Alfred

Een alleskunner die altijd voor je klaar staat. Om programma’s te straten, bestanden te zoeken, sites te openen, YouTube te starten, Spotify te bedienen. Maar ook rekenen, het weeknummer snel opzoeken, valuta om te rekenen en nog veel meer. Ik gebruik Alfred 54,9 keer per dag volgens de stats.

🔸 Meepoboard

Skateboard met een motortje. Meer uitleg heeft dit niet nodig lijkt me. Ge-wel-dig.

Ook je drie tools delen?

Wil je ook je drie tools delen die je werk leuker, efficiënter of bijvoorbeeld indrukwekkender maken? Geef ze dan hier door en voor je het weet sta je in de 82% nieuwsbrief.

Lekker om te luisteren

Oproepjes

Oproepjes zijn betaalde advertenties waardoor de schoorsteen blijft roken op het 82% hoofdkantoor. Gebruik ze om je product of dienst te promoten of als je iets ander wilt laten weten aan de intelligente en geïnteresseerde lezers van de 82% nieuwsbrief. Plaats snel en gemakkelijk je oproepje via dit formulier. De oproepjes van deze week:

  • De MrMovie app is weer completer dan ooit! Alle bioscopen in 1 app 👍

  • Hi Hugo hier, de oprichter van app ontwikkelaar Glamorous Goat. Ooit zelf ontwikkelaar geweest, maar al snel ingezien dat anderen veel beter waren. Nu dus vooral bezig met marketing & recruitment. Wil je een app maken voor jouw bedrijf, dan help ik je graag mee met een gratis adviesgesprek.

  • OUTLINED is een ontwerpstudio uit Amsterdam. Onze typografisch geïnspireerde limited edition art prints worden giclée-geprint op Hahnemühle papier van topkwaliteit. Nu ook te bestellen inclusief handgemaakte houten lijst. Van Reinier krijg je 28% korting op de hele collectie met code “Reinier28”.

  • De Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar podcast is nu te vinden in je favoriete podcast app of in de podcastsectie van iTunes! Abonneer je nu en je krijgt automatisch de eerste aflevering te zien als we van start gaan.

OH op Twitter

“Has anyone tried turning the U.K. on and off again?”

Kate Day 18:08, 11 dec. 2018

Nog meer om je weekend door te komen