Hallo, Reinier hier,

Na maanden van voorbereiding gaat aanstaande maandag mijn nieuwe podcast Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar van start. In de ochtend naar je werk kun je de eerste twee afleveringen luisteren waarin ik met Rick Pastoor de achtergrond van zijn boek Grip bespreek en we dieper ingaan op het slimmer inzetten van je agenda. Het was best een flinke klus om de podcast te maken maar ik ben erg blij met het resultaat. En Rick mag ook echt trots zijn op zijn boek, hij staat in de top 10 van bestsellers van deze week (non-fictie én overall).

Ook met De Appels en Peren Show hebben we niet stilgezeten. Afgelopen maandag verscheen de eerste aflevering van dit jaar waarin ik met Wietse praatte over Wie Is De Mol, de 35C3 conferentie en The Museum of English Rural Life. Luister hem hier of in je favoriete podcast-app: 164. Memorable Chaos Computer Sim City.

En deze nieuwsbrief is natuurlijk niet compleet zonder wat te lezen, te luisteren en te kijken…

De drie tools van Jeroen Disch

Design Lead bij Grrr, in Amsterdam. En ik schrijf elke twee weken Halfvet, een nieuwsbrief over branding, UX/UI en typografie.

🔸 Dropmark

M’n visual bookmarking tool, vooral om web inspiratie te bewaren. Heb eerder Hypershoot, Arena, Dragis en Stache geprobeerd, maar Dropmark wint.

🔸 Spectacle

Om de een of andere reden is het op de Mac niet mogelijk om vensters met één klik fullscreen te zetten (zonder dat je menubalk verdwijnt). Dan maar met een toetscombinatie. Ik gebruik de tool tientallen keren per dag, bijv. wanneer ik een externe monitor aansluit.

🔸 Tripmode

Wanneer ik onderweg niet op wifi kan en internet via m’n mobiel moet laten lopen, voorkomt deze menu bar app dat m’n databundel ongemerkt wordt leeg getrokken. Je geeft ermee aan welke apps data mogen gebruiken en welke niet.

Ook je drie tools delen?

Wil je ook je drie tools delen die je werk leuker, efficiënter of bijvoorbeeld indrukwekkender maken? Geef ze dan hier door en voor je het weet sta je in de 82% nieuwsbrief.

Podcastafleveringen waar ik de afgelopen tijd erg van heb genoten

Oproepjes

  • SmashingConf has broadened the horizons of what a web design conference is. Instead of showing slides, presenters show how they design and debug – live. Check the speakers.

  • Blij met de 82% nieuwsbrief? Wij denken dat je dit dan ook wel tof gaat vinden: een nieuwsbrief over werken en mensen van Roland Grootenboer.

  • Upstaa is een slimme standaard voor op je bestaande bureau waarmee je heel makkelijk staand kan werken, en dat werkt een stuk gezonder.

De betaalde oproepjes zorgen ervoor dat de schoorsteen blijft roken op het 82% hoofdkantoor. Gebruik ze om je product of dienst te promoten of als je iets anders wilt laten weten aan de meer dan 1000 intelligente en geïnteresseerde lezers van de 82% nieuwsbrief.

🌟 Plaats een oproepje in een volgende editie 🌟

En nog meer om doorheen te tappen