Hi, Reinier hier,

Morgen is het Groundhog Day! Maak er dus een mooie dag van want voor je het weet beleef je de dag keer op keer op keer. En als je niet helemaal goed weet wat een groundhog is dan kijk je CGP Grey’s Groundhog Day Explained.

🍎

Door het gedoe met de FaceTime-bug eerder deze week kwam ik achter deze handige pagina waar Apple een statusoverzicht geeft van al hun online diensten. En over de iPhone gesproken: Steven Soderbergh is er helemaal weg van, hij gebruikte de telefoon als enige filmcamera om zijn film High Flying Bird te maken. Als je de trailer ziet merk je er niets van dat het met een apparaat is geschoten dat je met twee vingers kunt oppakken. En de filmpjes waarin Apple aangaf wat je met een iPad allemaal kunt doen? Ook helemaal met de iPad gemaakt!

💻

Our ability to make choices that really reflect our values is subsumed by nudges to do more of what platforms want. As Edelman points out, if YouTube really cared about our intentions and values, when we logged on to learn ukulele it would try to serve that need — and then send us off to practice! — rather than tapping into our lizard brains with unrelated video to get us to spend more time watching.

Mensen zijn het er volgens mij wel over eens dat een ‘waardig’ bestaan een mensenrecht is. Toch wordt dit recht vaak grof geschonden en drijft onwaardig gedrag snel naar boven op platformen zoals YouTube en Twitter. Volgens Eli Pariser is dit niet helemaal te wijten aan de menselijke natuur maar vooral ook aan hoe de platformen waar dit op plaatsvind zijn gemaakt. En het is niet af te schrijven aan technologie an sich want niet alle technologie is erop gericht je voor het karretje van andere te spannen.

🌔

En terwijl iedereen vorige week vol verwondering naar de bloedmaan keek had de oplettende kijker door dat er een meteoriet insloeg op de maan. Het gebeurt zelfs zo regelmatig dat er permanent onderzoek naar gedaan wordt. Daar kunnen ze nog wat van leren bij Wie is de Mol want afgelopen zaterdag beweerde dat programma nog dat deze bizarre steen in Colombia een meteoriet zou zijn. Fake news. De wikipediapagina erover werd per abuis direct door een dronken kijker veranderd maar dat werd gelukkig snel hersteld.

De Drie Tools van Diederik Hoogenboom

Ik ben Mac en iOS developer bij Obvious Matter. Op dit moment werk ik bij Schiphol aan de mooie Schiphol app.

Moom

Moom is een window manager. Naast de voor de hand liggende functies als vensters naast elkaar zetten kan het ook de venster-layout onthouden op basis van de schermen die je aansluit. Ik heb b.v. een 1 en 2 monitor instelling die automatisch ingesteld wordt als je een monitor aansluit.

Turbo Boost Pro

Turbo Boost Pro maakt het mogelijk om de Turbo Boost van de Intel processor uit te schakelen als je macbook op batterij werkt. Het scheelt maar een beetje in snelheid maar vergroot de batterijduur aanzienlijk.

Keep It (Mac en iOS)

Keep It is een tool om je documenten te beheren. Ik gebruik het om mijn ingescande documenten in op te slaan. De documenten zelf zet Keep It in iCloud zodat zo ook beschikbaar zijn voor andere apps.

Ook je drie tools delen?

Wil je ook je drie tools delen die je werk leuker, efficiënter of bijvoorbeeld indrukwekkender maken? Geef ze dan hier door en voor je het weet sta je in de 82% nieuwsbrief.

OH Op Twitter

The PETER Stack:
P - Print design
E - Export as web
T - Table layout
E - Every night I cry myself to sleep
R - Repeat

@petervangrieken 09:11 - 31 jan. 2019

Meer om op te tappen