Hi, Reinier hier,

Afgelopen maandag ging aflevering 6 van de Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar podcast online en nu volgt er een korte pauze van een paar weken zodat ik weer nieuwe afleveringen kan produceren. Ik heb erg veel geleerd van het maken van die eerste 6 afleveringen. In het laatste deel van het seizoen gaan Rick en ik nog wat dieper in op de accountability partner, hebben we het over slim luisteren en bespreken we het verbeteren van jezelf in het algemeen.

📚

Dit is een greep uit de boeken die ik recent las.

🚀

Sinds ik de Saturn V van Lego heb gemaakt snap ik pas de schaal van die enorme raket die mensen naar de maan heeft gebracht. Wat een ongelooflijke prestatie is dat geweest in de jaren ’60. En nu is er een documentaire over de Apollo 11 missie met enkel beelden uit die tijd.

It’s rare that picture quality can inspire a physical reaction, but the opening moments of “Apollo 11,” in which a NASA camera crew roams around the base of the rocket and spies on some of the people who’ve come to gawk at it from a beach across the water, are vivid enough to melt away the screen that stands between them.

David Ehrlich over de documentaire ‘Apollo 11’

👇

Altijd al een zesde zintuig willen hebben? Het kan met een setje magneten in je vingers.

The EM vibration is a strange sensation, especially when you first start feeling it. After about 6 months it stopped feeling like a sensation in my finger, and more a sense hooked up in my brain to ‘there’s some EM fields near your hand’.

Met die magneten kun je dus van alles voelen zoals een leiding in de muur of een aankomende trein onder de grond. En je kunt paperclips oprapen zonder ze te pakken. Wat dit nog meer mogelijk maakt zullen we denk ik pas weten als we dit op grote schaal gaan toepassen in mensen…

De Drie Tools van Jan van den Berg

Foto van Jan van den Berg

CTO bij een internet provider (Solcon) met interesse in productiviteit, team optimalisatie en media en tech in het algemeen.

ShareX

In ShareX kun je je eigen screenshot workflows in definiëren (dat is een ding). Zo is bij mij ShareX is gekoppeld aan de PrintScrn toets, daarmee kan ik direct een stuk scherm selecteren, kom daarna direct ik in een editor waar ik nog een pijltje of tekst er bij kan zetten, en daarna wordt de screenshot geüpload naar mijn FTP server (of Dropbox etc.) én de URL daarvan wordt onder mijn plaktoets gezet, zodat ik het direct kan delen. Superhandig, ik gebruik dit meerdere keren per dag.

Overcast

Ik gebruik deze app vooral omdat je naadloos kunt switchen tussen luisteren op je smartphone of desktop, dat past goed bij hoe ik podcasts luister (switchen tussen auto/werkplek). Ook laat de web interface van Overcast het toe om met één klik via een JavaScript bookmark een (geheim!) Google form te vullen, zodat ik op die manier in een spreadsheet mijn luistergeschiedenis kan vastleggen.

Imagus

Misschien wel de allerbeste Chrome plugin. Nooit meer rechtsmuisknop, “Afbeelding openen in nieuw tabblad” of middelste muisknop klikken. Nee, gewoon even de muis op een link of kleiner plaatje houden en je ziet gelijk het origineel. Werkt ook voor streamables of gifjes. Echt de enige manier om r/gifs of r/nba te browsen.

Drie crimineel goede podcasts

En verder…