In het artikel In Praise of Extreme Moderation zet Avivah Wittenberg-Cox uiteen wat haar doel is in het leven, en dat is extreme gematigdheid.

Wherever you look, whatever you do, performance has gone extreme, often policed by a tracking app or a competitive peer (sometimes masquerading as a friend). Moderation, in any form, is seen as nothing but amateurism, the habit of a slacker who won’t commit 10,000 hours of practice to master something.

Balans is niet op één been staan en dan niet proberen om te vallen. Nee, balans is gewoon met beide benen op de grond staan. Dit is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als je competitief ingesteld bent. Maar in deze tijd van het meetbaar maken van alles kun je je daar maar beter bewust van zijn. Ook de trend dat je werk je leven is staat haaks op de Extreme Moderation levensvisie.