Hi, Reinier hier,

De laatste aflevering van het eerste seizoen Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar staat online. Ik heb een goed gevoel over dit eerste seizoen en ik heb zin om aan een nieuw seizoen te werken. Ik ga hier wel weer veel tijd in steken dus het duurt nog even voordat dat tweede seizoen verschijnt. Ik hou je op de hoogte.

Die laatste aflevering gaat over jezelf verbeteren in het algemeen. Het hele boek Grip gaat natuurlijk over jezelf verbeteren maar toch was er ruimte in het boek om er in brede termen op in te gaan. En het hele seizoen is redelijk tijdloos dus als je er nog niet aan begonnen was dan heb je nog een mooi seizoen voor de boeg!

🦸‍♂️

Spider-Man: Into The Spider-Verse is misschien wel mijn favoriete film uit 2018 en dat kwam niet door het verhaal (wat best prima was overigens, daar niet van). Het kwam voornamelijk door de creativiteit in de visuele stijl van de film. Ik heb echt nog nooit zoiets in een film gezien. Mocht je spoilers niet erg vinden (niet hele grote spoilers overigens) of je hebt de film al gezien, kijk dan eens How ‘Spider-Man: Into The Spider-Verse’ Was Animated om zelf te beoordelen of de Oscar voor best geanimeerde film van 2018 terecht was.

En als je een groep fijne mensen over Spider-Man: Into The Spider-Verse wilt horen praten dan kun je lekker naar de aflevering van The Incomparable over de film luisteren.

🤹‍♂️

Als manager of lid van een team moet je werk delegeren en zorgen voor goede resultaten zonder zelf al te veel aan de knoppen te draaien. Dit kan voor mensen die het fijn vinden om dingen zelf te maken moeilijk zijn.

Als je jezelf hierin herkent (en ik herken me hier ook een beetje in) is het misschien goed om de taken die je delegeert anders te omschrijven. Vraag niet aan de mensen met wie je samenwerkt om acties uit te voeren maar vraag ze om een bepaald resultaat te halen.

That person who enjoys doing the work, fine-tuning the details, meddling in the weeds of how it’ll all work? Then you probably have trouble delegating as a leader.

Hierdoor gebruik je de creatieve competenties van je mensen en kun je je richten op het monitoren van het resultaat in plaats van de acties die het resultaat moeten realiseren. Hier leren de mensen om je heen ook het meeste van en zo wordt delegeren naar die mensen steeds makkelijker.

🎧

Als ik werk luister ik het liefst naar achtergrondgeluiden. Dus niet naar muziek maar naar bijvoorbeeld regen en onweer of onderwatergeluiden Maar ik trek het ook goed als het geluiden zijn die niet uit de natuur komen maar door wat synthesizers worden gegenereerd. Zo heb ik laatst generative.fm toegevoegd aan mijn arsenaal van werkgeluiden. Je kunt kiezen uit een aantal systemen die oneindig (achtergrond)geluid voor je kunnen produceren. Een aantal andere apps die ik inzet voor deze achtergrondgeluidbehoefte:

OH Op Twitter

Do you want a blowjob? Yes. It’s from a piranha. Then no. Can’t change your mind now. Blowjob means blowjob. This is where we are with Brexit now. About to dunk our cocks into the razor-toothed mouth of peril. Brexit is a blowjob from a piranha. — @WelshDalaiLama, 00:18 - 21 mrt. 2019

Oproepjes

  • Ben je nog steeds aan het betalen met je privacy voor je e-mail? Stop daar gewoon mee en betaal voor een fatsoenlijke e-maildienst zoals Fastmail. Super easy in gebruik en het laat mij nooit in de steek.

De betaalde oproepjes zorgen ervoor dat de schoorsteen blijft roken op het 82% hoofdkantoor. Gebruik ze om je product of dienst te promoten of als je iets anders wilt laten weten aan de meer dan 1000 intelligente en geïnteresseerde lezers van de 82% nieuwsbrief.

🌟 Plaats een oproepje in een volgende editie 🌟

Lekker nog meer op te tappen