Hi, Reinier hier,

De 82% nieuwsbrief is weer terug na een vrij lange zomervakantie en ik heb gelijk een tip voor je om tijd te besparen en die tijd ook weer nuttig te besteden…

📘

Je zou natuurlijk, zoals bijna iedereen, het boek Sapiens van Yuval Noah Harari kunnen lezen nu de donkere herfst- en winterdagen er weer aankomen. Maar je kunt ook deze uitgebreide samenvatting van Sapiens lezen en de tijd die je over hebt stoppen in het bekijken van pretpark-attractievideo’s op Youtube.

Want nadat ik één zo’n filmpje had aangeklikt kwam ik in een enorme YouTube vertical terecht met waanzinnige attracties. Zo kwam ik Fernando Alonso en Felipe Massa tegen in de snelste achtbaan van de wereld, zag ik de gecombineerde waterattractie en achtbaan door Jurassic World heen en bekeek ik de Fatamorgana on steroids van Pirates of the Caribbean. Hier nog 13 Disney Park Secrets.

Ik heb mijn youtubegeschiedenis moeten leegmaken om weer normale aanbevelingen te krijgen…

🦖

Over Jurassic Park gesproken: het origineel uit 1993 is natuurlijk de sterkste film van alle sequels en reboots die er zijn geweest. Jonathan Burdett legt je uit waarom dat is vanuit cinematografisch perspectief.

🎙

Verder nam ik deze zomer ook nog twee Appels en Peren op:

En er is eind deze maand een fantastisch podcastfestival waar je alleen al heen wilt voor de keynote van Tim Howard, de senior producer van Reply All. Zie je daar op zaterdag 28 september in de Tolhuistuin, Amsterdam!

Oproepjes

  • Ben je nog steeds aan het betalen met je privacy voor je e-mail? Stop daar gewoon mee en betaal voor een fatsoenlijke e-maildienst zoals Fastmail. Super easy in gebruik en je betaalt niet met je ziel.

Zelf een oproepje plaatsen? Voor maar een tientje laat je je oproepje lezen aan de meer dan 1000 intelligente en geïnteresseerde lezers van de 82% nieuwsbrief.

🌟 Plaats een oproepje in een volgende editie