Trump twittert nogal veel. En veel is onzin. Maar het is ook regelmatig gevaarlijke onzin. Daar steekt Twitter eindelijk een stokje voor.

Trump waarschuwt in deze tweet de ‘THUGS’ dat het schieten gaat beginnen als de plaatselijke overheid geen grip krijgt op de situatie in Minneapolis.

Twitter vandaag:

This Tweet violates our policies regarding the glorification of violence based on the historical context of the last line, its connection to violence, and the risk it could inspire similar actions today.

En daar steekt Twitter een stokje voor door de tweet in eerste instantie af te schermen met een waarschuwing. Uiteindelijk kun je de tweet toch lezen. Als normale gebruiker zou je waarschijnlijk van het platform afgegooid worden, maar in dit geval gaat het om een belangrijk publiek figuur waar Twitter andere regels voor hanteert.

Sinds vandaag gelukkig strengere regels, dat wel.