Reinier Ladan

Freelance (remote) product manager en design consultant

đź‘‹ Hallo!

Als freelance product manager en design consultant help ik organisaties bij het opstarten en verbeteren van digitale producten en diensten. De afgelopen jaren heb ik dat als freelancer onder andere gedaan voor de NOS, NPO, NRC, Schiphol, Liberty Global, Backbase en Funda.

Een paar van mijn opdrachtgevers

Ik heb de eerste NOS app ontworpen, diverse websites van de Publieke Omroep samengebracht onder NPO.nl en stond ik aan het roer van de vernieuwde Schiphol app.

Naast veel algemene vaardigheden die van pas komen bij het zijn van een product manager, heb ik ook wat specialiteiten: accessibility, iOS, Android, web, design systems, user experience, user research, slim werken, duidelijk communiceren en kennis en ervaring met web- en app development.

In het onderstaande schema krijg je een indruk van mijn professionele carrière.


Podcasts

In 2011 startte ik samen met Wietse Hage de Appels en Peren Show, een podcast over technologie, media en cultuur. Het is inmiddels een van de meest succesvolle technologiepodcasts van Nederland met zo’n 20.000 vaste luisteraars en een levendige community. In de podcast Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar? zoek ik uit hoe mensen slim en efficiĂ«nt kunnen werken en over dit onderwerp praat ik ook samen met Rick Pastoor in de wekelijkse podcast Snuggere Zaken.

Blog, nieuwsbrief en rust in je hoofd

Je kunt mijn gedachten bij productiviteit, slim werken en rust houden in je hoofd lezen op mijn platform Minder Maar Beter. Ook in mijn zine (een boekje) over het upgraden van je todolijst tot heldere instructies vind je veel van mijn kennis en ervaring binnen dit onderwerp.

Voor wie uithoeken van het internet wil ontdekken over media, technologie, de samenleving en kookvideo’s is er de wekelijkse 82% nieuwsbrief.

Ook op reinierladan.nl/blog schrijf ik zo nu en dan wat.

Reinier Ladan privé

Naast schrijven en het maken van podcasts hou ik van boeken lezen, lekker eten en naar films kijken. Ook ga ik graag golfen, breng ik veel tijd door met mijn vrouw en drie kinderen, en deel ik van alles online.


Berichten van mijn blog

  • Medicijn Tegen Tijdsverspilling
    Tijdsverspilling vind ik doodzonde en daarom heb ik een aantal methodes om dit in mijn eigen leven te verminderen. Deze methodes deel ik graag en zo […]