Backbase

Backbase is een Nederlandse fin-tech scale-up die wereldwijd banken voorziet van software. Grote kans dat als je geld overboekt ergens in de pijplijn iets van Backbase in zit. Het internationale karakter van Backbase trok me erg aan toen ik daar aan de slag ging in 2019.

Als product manager van het Design System was ik verantwoordelijk voor een belangrijk ondersteunend product dat zowel binnen als buiten Backbase veelvuldig wordt gebruikt om efficient banksoftware te maken en onderhouden.

De daadwerkelijke gebruikers van het Design System zijn de talloze developers die wereldwijd de banksoftware van Backbase implementeren in hun eigen organisatie. Mijn rol was het hoog houden van de kwaliteit van het systeem en samen met internationale partners nieuwe features implementeren op een hoge snelheid.

Tijdens mijn tijd als product manager bij Backbase…

  • lanceerde we samen met een gerespecteerde internationale bank een nieuw navigatie-component
  • migreerde we het design system naar een nieuwe visuele versie
  • verhoogde we de focus op accessibility
  • ontwikkelde we een zandbak waarin (potentiële) klanten kunnen spelen met het Design System
  • verscheepte we elke twee weken nieuwe features en bugfixes inclusief gedegen technische documentatie en release notes.

Ik kreeg de kans bij Backbase om ervaring op te doen met remote werken en leiding te geven aan een internationaal team van developers, testers, designers en technical writers. Ik had er een fijne tijd met mensen uit veel culturen en andere achtergronden om me heen.