NOS websites en apps

Examples of NOS design work by Reinier Ladan

Toen ik in 2008 begon bij de NOS als developer om de event website van de Olympische Zomerspelen in Peking te bouwen, studeerde ik ook af voor mijn bachelor Interaction Design. Die kennis kon ik gelijk meenemen naar de Nieuwe Media afdeling van de NOS en ik ging aan de slag als UX designer.

De Olympische Spelen website van de NOS in 2008. Meerdere livestreams, een meebewegend wedstrijdschema en on-demand video's.

De Olympische Spelen website van de NOS in 2008. Meerdere livestreams, een meebewegend wedstrijdschema en on-demand video's.

In die rol heb ik in een periode van drie jaar, samen met de visual designers van de Nieuwe Media afdeling, alle websites vanaf de grond af aan opnieuw ontworpen zodat ik moderne websites achterliet waar je nog steeds het DNA van kan terugvinden.

We zaten in een tijd waarin alle website rond programma’s werden gemaakt (het nieuws keek je op de NOS Journaal website of de teletekst website) en we gingen naar een uniform platform voor digitaal nieuws zoals je dat vandaag de dag gewend bent.

Als laatste project kreeg ik de kans om de eerste NOS app voor Android en iOS te ontwerpen. Apple heeft die app twee jaar achter elkaar (2012 en 2013) uitgeroepen als ”App Juweel” in de jaarlijkse lijst van speciale apps.

Apple schreef:

"Door de innovatieve interface en het slanke design is NOS ideaal om op de hoogte te blijven."

Example of NOS design work by Reinier Ladan Example of NOS design work by Reinier Ladan Example of NOS design work by Reinier Ladan

In mijn tijd bij de NOS groeide ik uit van developer met designkennis naar een full-time designer. Ik kreeg de kans om voor veel verschillende doelgroepen en op veel verschillende platformen te ontwerpen. Android, iOS, Philips NetTV, Playstation, het web, noem maar op.

Zoals je je kunt voorstellen had ik de tijd van mijn leven.