Aangezien ik vaak een stuk tekst moet aanleveren over mezelf als ik ergens spreek ga ik op deze pagina toch weer even over op de derde persoon… 👋

Reinier Ladan aan het presenteren

Misschien ken je Reinier Ladan niet persoonlijk maar je bent zijn werk vast een keer tegengekomen. Hij gaf leiding aan het app team binnen Schiphol en is een van de grondleggers van het huidige NOS.nl, de NOS app en NPO.nl. Naast zijn freelance bestaan houdt hij diverse bordjes met succes omhoog, zoals twee podcasts en een wekelijkse nieuwsbrief. Toch weet hij nog genoeg tijd met zijn vrouw en twee kinderen door te brengen en een prettig leven te leiden.

Begin 2019 heeft hij met Rick Pastoor, schrijver van het boek Grip, seizoen 1 van de podcast Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar? gemaakt over slim en efficiënt werken en op dit moment werkt hij aan seizoen twee van die podcast. In 2011 is hij een van de meest succesvolle technologiepodcasts van Nederland begonnen, de Appels en Peren Show, met zo’n 18.000 vaste luisteraars en een levendige community.

Hieronder een aantal voorbeelden waarover hij kan komen spreken.

Medicijn tegen tijdsverspilling

De laatste jaren ziet Reinier dat het steeds moeilijker wordt om met aandacht en intentie dingen aan te pakken. Zelfs het lezen van een boek is iets wat mensen steeds moeilijker vinden. Dit heeft alles te maken de huidige samenleving en de technische mogelijkheden om ons heen. Kantoortuinen, een overvloed aan (social) media en de always-on mentaliteit zijn maar een paar dingen die onze tijd en talent verspillen.

Slim en efficiënt werken is iets dat we allemaal belangrijk vinden maar waar we niet vaak genoeg bij stilstaan. Er is veel meer uit je dag te halen door een paar simpele aanpassingen door te voeren. Hier is Reinier sinds hij het boek Getting Things Done van David Allen in 2005 las mee bezig. Hij werkte in die tijd als programmeur en volgde een deeltijd HBO opleiding. Door goed na te denken over zijn tijdsbesteding heeft hij de opleiding met groot succes in vier jaar tijd kunnen afronden en is tevens in die tijd met succes zijn freelance business gestart.

In de jaren erna is hij zijn methode steeds blijven verrijken met verse ideeën en nieuwe inzichten. Op deze manier kwam hij in aanraking met Rick Pastoor die een boek over dit onderwerp aan het schrijven was. Samen hebben ze seizoen 1 van de Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar podcast gemaakt over het geheim van slim werken.

Reinier vertelt graag over hoe hij zijn tijd efficiënt inzet en toch niet als een robot door het leven gaat.

Wat heb je nodig voor het maken van een podcast?

Sinds 2005 is Reinier podcasts gaan luisteren en maken. De Appels en Peren Show is een van de meest succesvolle technologiepodcasts van Nederland met zo’n 18.000 vaste luisteraars en wordt sinds 2011 met beperkte middelen gemaakt.

Begin 2019 is Reinier een nieuwe podcast begonnen met de titel Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar? over slim en efficiënt werken. Deze podcast is heel anders van opzet dan de Appels en Peren Show en dit bracht weer totaal andere uitdagingen met zich mee.

Hoe maak je een podcast? Wat heb je er voor nodig? En welke manieren zijn er om je podcast een succes te maken? Hierover verteld Reinier graag en deelt hij zijn jarenlange ervaring met het maken van een podcast.

💬 Neem contact op

Als je een voorstel hebt voor een lezing, presentatie of een gastoptreden, neem gerust contact op.

✉️ Neem contact op met Reinier Ladan

Voorbeelden van lezingen, gastoptredens en presentaties

Presentatie over een leven lang leren

Live met Peren

Live duiding bij WWDC Apple Keynote 2018

Apple (Watch) Keynote bij OMT Live

Interview met Reinier Ladan bij Fast Moving Targets

Duiding door Reinier Ladan en Johan Voets bij Apple Keynote